içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Danıştay'dan Disiplin Cezası Kararı

Danıştay 12. Dairesi, evli bir bayan memurla ilişki yaşayan ve kendisini şikayet eden iş arkadaşlarını tehdit eden memura verilen disiplin cezasına karşı açılan davayı reddeden ilk derece mahkemesi kararını onamakla birlikte gerekçeyi kabul etmedi.

Danıştay'dan Disiplin Cezası Kararı
Haberi Sesli Dinle

"Davacının ahlaki zafiyet gösterdiği, Türk aile yapısı değerlerine uymayan, aileyi yıkıcı fiil ve davranışlarda bulunduğu şeklindeki İdare Mahkemesi kararının gerekçesi yerinde bulunmamaktadır."

Olayda, Yurt Yönetim Memuru olarak görev yapan davacı hakkında açılan disiplin soruşturması sonucu "evli olan davacının yine evli bir bayanla ilişki yaşama ve kendisini şikâyet eden iş arkadaşlarını tehdit ettiği, şikâyet edenlere iftira atacağı beyanında bulunmak" fiilleri sübut bulmuş ve aylıktan kesme cezası verilmiştir. 

İlk derece mahkemesi bu davayı reddetmiştir:

Danıştay ise bu kararın sonucunu onaylamakla birlikte gerekçe olarak şu hususlara yer vermiştir: Davacının tevhiden cezalandırmaya konu "aynı yurtta çalışan evli bayan memurla yurt dışında ilişki halinde olmak" fiili Anayasa'nın 20. maddesinin ilk fıkrası nedeniyle özel hayatın gizliliği kapsamında değerlendirilerek cezalandırılmaya konu edilmesinin isabetsiz olduğu görülmektedir. 

"Kendisini şikâyet eden iş arkadaşlarını tehdit ettiği, şikâyet edenlere iftira atacağı beyanında bulunmak" fiili kapsamında da cezanın tesis edildiği ve dinlenen tanık beyanlarından fiilin sübut bulduğu anlaşılmakla bu husus esas alınarak verilen disiplin cezasında ve mahkeme kararının bu işleme yönelik davanın reddine ilişkin kısmın hukuki isabetsizlik yoktur.

 

Tarih: 11-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum